16 December 2022

Et projekt, som vil gøre det lettere at skelne mellem eksem og kræft i hvide blodlegemer, en undersøgelse af hudsygdommen iktyosis – også kendt som fiskehud, samt fokus bedre forståelse af hudbarrieren og dens funktioner. Otte hudforskere modtager i alt DKK 23 millioner (EUR 3 millioner) i den seneste runde forskningsbevillinger i åben konkurrence. 

Otte nye, spændende projekter har fået en bevilling fra LEO Fondet i den seneste runde forskningsbevillinger i åben konkurrence. Projekterne, som ledes af otte internationale hudforskere, bidrager hver især til forbedringen af vores forståelse af huden og hudsygdomme.  

Tre af bevillingsmodtagerne kommer fra et dansk universitet – Gregers Andersen fra Aarhus Universitet, Lotte K. Vogel fra Københavns Universitet og Nils Færgeman fra Syddansk Universitet. Tidligere bevillingsmodtager Richard Granstein fra Weill Medical College of Cornell University i USA får en ny bevilling i denne runde til videre forskning af calcitonin gene-related peptide (CGRP).  

Spanien og Tyskland er også repræsenteret i den seneste runde bevillinger. Xavier Gasull kommer fra Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica (FCRB) i Spanien og er samtidigt professor på University of Barcelona. De to resterende bevillingsmodtagere kommer fra Max-Delbrück-Center for Molecular Medicine og fra University of Cologne i Tyskland. 

LEO Fondet håber, at bevillingerne til de otte internationale hudforskningsprojekter kan være med til at bane vejen for at kurere hudsygdomme. 

Du kan læse mere om bevillingsmodtagerne og deres projekter på vores engelske hjemmeside.