16. december 2021

I alt 16,5 millioner til fem projekter, der blandt andet sætter fokus på avanceret behandling af hudinfektioner, giver vigtig indsigt i stamcellefunktioner og undersøger et nyt værktøj, der kan forhindre fejldiagnosticeringen af sklerodermi.

Tredje runde af LEO Fondets forskningsbevillinger 2021 går til Christian Olsen, Claire Higgins, Kevin Cooper, Deborah Lang og Edel O’Toole. Forskerne – som kommer fra Københavns Universitet, Imperial College London, University Hospitals Cleveland Medical Center, Boston University School og University of London – udgør en international og mangfoldig gruppe af forskere med det til fælles, at deres forskning sigter mod fremskridt i både forståelsen og diagnosticeringen af hudsygdomme.

De fem projekter sætter fokus på både mere sjældne hudsygdomme som fx steatocystoma multiplex – en sjælden lidelse som giver små og smertefulde cyster på huden – samt de mere kendte hudsygdomme som fx psoriasis.

Lær mere om de fem forskningsprojekter og forskerne bag på vores engelske hjemmeside.