4. oktober 2021

Kan en mus gendanne ødelagt hud? Kan vi finde en metode til sårheling uden ar? Og kan udveksling af bakterier være en vej til behandling af akne, uden at det leder til antibiotikaresistens?

Dette er blot nogle af spørgsmålene i fem nye hudforskningsprojekter, som LEO Fondet har tildelt i alt 14 mio. kr. De fem forskere, der modtager en bevilling, kommer fra Whitehead Institute for Biomedical Research, Helmholtz Center Munich, Medical University of Vienna, Bispebjerg Hospital og Aarhus Universitet.

Projekterne spænder over en lang række fokusområder, discipliner, tilgange og landegrænser. Fra hudsygdomme vi alle kender til – såsom sår, ar og akne – til mindre kendte hudsygdomme – såsom hidradenitis suppurativa, cutaneous lupus erythematosus og lichen planus. Fra grundforskning og translationel forskning til klinisk anvendelse. Fra laboratorie til klinik. Fra USA til Tyskland, Østrig og Danmark.

”Det, der binder de fem forskningsprojekter sammen, er, at de alle styrker vores viden om huden og dens sygdomme – ved at forbedre vores grundlæggende forståelse af huden, ved at identificere nye og innovative behandlinger og ved at udvikle ny og forbedret diagnostik,” siger Ida Brams, Chief Grant Officer i LEO Fondet.

Lær mere om de fem forskningsprojekter og forskerne bag på vores engelske hjemmeside.