11. august 2021

Optag af lægemidler gennem huden: LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery har modtaget 15 millioner kroner fra LEO Fondet til at forske i, hvordan medicin bedre kan optages gennem huden og dermed få en større effekt ved behandling af hudsygdomme.

Huden er en fremragende, beskyttende barriere mod omverdenen. En af dens vigtigste funktioner er at regulere, hvad der kommer ind i kroppen via huden – men denne funktion gør også, at medicin til behandling af hudsygdomme har svært ved at trænge igennem huden.

En ny bevilling på 15 millioner kr. skal gøre det muligt for LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery (LFCCDD) på Institut for Farmaci ved Københavns Universitet at styrke forskningen i, hvordan lægemidler bedre kan optages gennem huden.

“Bevillingen booster den forskning, vi har i forvejen, og gør, at vi kan tage et stort skridt i retning af blive klogere på, hvordan vi kan få lægemidler mod hudsygdomme til at virke endnu bedre ved at forbedre optaget i huden. Det er en enestående mulighed for at arbejde fokuseret og målrettet,” siger professor og forskningsleder Martin Malmsten fra LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery på Institut for Farmaci på Københavns Universitet.

Ida Brams, Chief Grant Officer hos LEO Fondet, ser frem til at følge LFCCDD’s styrkede forskningsindsats de kommende år.

”Hos LEO Fondet glæder vi os over at kunne støtte LFCCDDs arbejde med bedre at forstå hudens barriere og de processer, der er relevante for at bære lægemidler effektivt og sikkert gennem huden. Ved at bygge på eksisterende forskningsaktiviteter, ekspertise og styrker har centeret potentiale til at blive et internationalt omdrejningspunkt for forskning i optag af lægemidler gennem huden,” siger Ida Brams.

The LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery blev etableret I 2017 baseret på en 10-årig bevilling på 40 mio. kr. fra LEO Fondet. Den nye bevilling er et yderligere bidrag til centerets arbejde.

Læs den fulde nyhed på vores engelske hjemmeside: