23. juni 2021, pressemeddelelse

Peter Haahr, CFO i Novo Holdings A/S, bliver ny administrerende direktør for LEO Fondet. Han afløser Jesper Mailind, der har været administrerende direktør i Fondet siden 2017.

LEO Fondet, der ejer hovedparten af medicinalvirksomheden LEO Pharma A/S, skal have ny administrerende direktør, da Jesper Mailind har valgt at fratræde sin stilling og trappe ned for arbejdslivet. Hans afløser er fundet. Peter Haahr, der i dag er CFO i Novo Holdings A/S, overtager direktørposten i Fondet den 1. september 2021. Jesper Mailind vil fortsat være medlem af bestyrelsen i LEO Pharma.

”Jeg har været utrolig glad for at stå i spidsen for LEO Fondet og den omfattende udviklingsrejse, vi har været på de seneste år, hvor Fondet er blevet moderniseret og ejerskabet af LEO Pharma er styrket for at fremtidssikre rammerne for selskabets udvikling og succes. Derudover er jeg lige blevet 65 år, og jeg synes, at det er et naturligt tidspunkt at trappe ned for arbejdslivet og give stafetten videre,” siger Jesper Mailind.

Bestyrelsesformand i LEO Fondet Lars Olsen respekterer Jesper Mailinds beslutning og takker ham på vegne af bestyrelsen for en stor og vigtig indsats.

”LEO Fondet har med Jesper Mailind ved roret været igennem en markant udvikling. Jeg vil gerne takke Jesper for fantastisk arbejde gennem de seneste år. Hans erfaring og kompetencer har været af stor betydning for, at Fondet i dag står stærkt i forhold til at varetage ejerskabet af LEO Pharma og samtidig står på et solidt fundament for at uddele midler fra Fondet til forskning til gavn for vores samfund. Det er et naturligt tidspunkt for Jesper at ønske at træde tilbage. Vi glæder os over, at Jesper fortsat vil bidrage som bestyrelsesmedlem i LEO Pharma. Det sikrer kontinuitet, og gør det muligt også fremover at trække på hans omfattende erfaring og viden om LEO Gruppen,” lyder det fra Lars Olsen.

LEO Fondets nye administrerende direktør Peter Haahr blev i 2016 ansat som CFO i Novo Holdings. Før det har han gennem 16 år haft flere forskellige ledende stillinger i Novo Nordisk A/S i ind- og udland med fokus på bl.a. strategi, forretningsudvikling, investor relations og operativ ledelse. Han begyndte sin karriere som aktieanalytiker, har en kandidatgrad i finansiering og regnskab fra Handelshøjskolen i Aarhus og en Executive MBA fra IMD.

“Det glæder mig meget, at Peter Haahr bliver ny administrerende direktør og vil påtage sig den vigtige opgave det er at stå i spidsen for LEO Fondets virke og udvikling fremover. Med Peter får vi en meget kompetent direktør med stærke værdier samt bred og lang erfaring med drift af lægemiddelvirksomhed, formueforvaltning, strategiudvikling og ikke mindst et indgående kendskab til den danske fondsmodel. En kombination, der kan bidrage til fortsat at udvikle Fondets majoritetsejerskab af LEO Pharma – som ifølge vores fundats er kernen i LEO Fondet – og samtidig styrke vores investeringer og filantropiske arbejde,” siger Lars Olsen.

Peter Haahr siger:

”LEO Fondet er i dag en af Danmarks største erhvervsdrivende fonde og ejer af Danmarks ældste medicinalvirksomhed. Det er med både glæde, ydmyghed og stolthed, at jeg overtager ansvaret. Jeg ser utrolig meget frem til at bidrage til at styrke Fondets ejerskab af LEO Pharma og sikre den platform, der understøtter selskabets rejse mod globalt lederskab indenfor medicinsk dermatologi, og som samtidig gør det muligt for LEO Fondet at øge sit bidrag til samfundet.”

Om LEO Fondet

LEO Fondet er en af Danmarks største erhvervsdrivende fonde og engageret ejer af medicinalvirksomheden LEO Pharma. Fondet har som primært formål at sikre virksomhedens langsigtede udvikling og succes som en global leder inden for dermatologi, der leverer konkurrencedygtige resultater.

Udover ejerskabet af LEO Pharma uddeler Fondet filantropisk støtte til international forskning i hud og hudsygdomme og arbejder for at gøre Danmark til et globalt fyrtårn inden for hudforskning.

LEO Fondet har en formue på ca. DKK 16 mia. Afkast fra investering af formuen skal sikre evnen til at understøtte LEO Pharmas langsigtede udvikling samt Fondets filantropiske aktiviteter.

Om LEO Pharma

LEO Pharma er en globalt førende virksomhed inden for medicinsk dermatologi. Virksomheden har en robust pipeline og tilbyder en bred vifte af behandlinger og behandlingstyper. LEO Pharma blev dannet i 1908 som Danmarks første medicinalvirksomhed – og med en høj innovationsgrad har man i årtier drevet forskning og udvikling for at kunne tilbyde nye innovative behandlinger til patienter med hudsygdomme. LEO Pharma har hovedsæde i Danmark og har 6.000 ansatte. Virksomhedens behandlinger sælges i 130 lande og hjælper hvert år mere end 93 millioner patienter.

www.LEO-Pharma.com

Pressefotos:

Press contact:

LEO Fondet
Signe Krabek, Head of Communication and Public Affairs
Tel: +45 20 49 68 69
E-mail: signe.krabek@leo-foundation.org