1. februar 2021

Kan ændringer i vores tarmbakterier forklare, hvorfor hudeksem ofte ledsages af fødevareallergi og astma? Hvorfor forværrer behandling med steroider nogle hudsygdomme? Og hvordan kan vi forstå de roller, som særlige enzymer spiller i psoriasis?

LEO Fondets seneste fem bevillinger til hudforskning spænder bredt – fra forståelsen af sammenhængen mellem tarmbakterier og hudeksem til forståelsen af, hvorfor behandling af hudsygdomme med steroider i nogle tilfælde forværrer sygdommen.

De fem projekter modtager i alt 15 mio. kr. Forskerne bag projekterne kommer fra forskningsinstitutioner i USA, Canada og Danmark.

LEO Fondets forskningsbevillinger søges i åben konkurrence og kan søges af talentfulde forskere fra hele verden – uanset hvilket karrieretrin, de er på. Fondet modtog i alt 45 ansøgninger ved ansøgningsrunden i sommeren 2020.

Læs mere om de fem nye bevillinger på vores engelske hjemmeside: