Bloom genopstår med liveevents rundt om i hele Danmark

Bloom genopstår med liveevents over hele landet 2020

Henover sommeren og efteråret genopstår Bloom-festival om natur og videnskab med en serie af liveevents, der gør os klogere på universet, på verden og på os selv. I år kan publikum på tværs af Danmark opleve natur og videnskab blive krydsbefrugtet af litteratur, kunst og musik, når Bloom både genopstår i sin hjemby Frederiksberg og rykker ud i landet – fra Søndermarken på Frederiksberg i øst til Aarhus Festuge i vest. Langt hovedparten af årets events er ganske gratis at deltage i

Efter Bloom måtte aflyse forårets festival i Søndermarken på grund af coronapandemien, har Bloom arbejdet hårdt på at få festivalens mange talks, vandringer, koncerter og kunstoplevelser til at genopstå på andre måder og i nye samarbejder. Det opdaterede program tæller minifestivaler både på Blooms hjemmebane Søndermarken og i Aarhus samt pop-up-arrangementer gennem sensommeren og efteråret hos blandt andet Det Kongelige Teater og Louisiana. Alle events efterlever myndighedernes gældende retningslinjer.

Festivalleder Svante Lindeburg udtaler:

”Bloom aflyser ikke – Bloom omprogrammeres. Det har været vores mantra siden marts, hvor landet blev lukket på grund af coronapandemien. Blooms DNA er at præsentere publikum for et åndehul af viden, kloge betragtninger og velbegrundede fakta. Ofte krydsbefrugtet med kunst og kultur. Det vil og kan Bloom stadig. Derfor har vi de sidste måneder nykurateret og genformateret festivalens mange talks, vandringer, debatter, koncerter og kunstoplevelser, så Bloom nu genopstår i nye klæder. Naturligvis i overensstemmelser med myndighedernes sundhedsanbefalinger. Der skal lyde en stor tak til de støttende fonde og bidragsydere, som har stået bag os hele vejen i denne tid.”

 

Wanderlust – vandringer i Søndermarkens nære natur

Grækerne vidste det. Niels Bohr vidste det. Og vi ved det. Man tænker bedst, når man går.

Søndag den 5. juli kan du komme med Bloom på tre vandringer og en picnic i den sommergrønne Søndermarken. Gå med biolog Vicky Knudsen på fuglevandring, hør lektor i religionsvidenskab Marianne Qvortrup Fibiger fortælle om hellige træer og bliv oplyst om naturtanken i den romantiske litteratur med filosof Aksel Haaning, inden I samler indtrykkene over fem sommerserveringer fra Birkemosegaard Køkkens picnickurv.
Wanderlust: Vandringer og picnic med Vicky Knudsen m.fl. – 5. juli i Søndermarken. https://bit.ly/3encMUc

Weekend Under The Oak

Fra fredag den 14. til søndag den 16. august byder Bloom på ny viden om natur og videnskab, litteraturoplæsninger og koncerter til minifestivalen Weekend Under the Oak blandt de skønneste egetræer i Søndermarken på Frederiksberg. Mød blandt andre DNA-forsker og geogenetiker Eske Willerslev, epidemiolog Lone Simonsen, astrofysiker Anja C. Andersen, bandet First Flush, madøret Claus Meyer og en lang række af landets klogeste forskere og skarpeste formidlere til samtaler, litteraturoplæsninger og koncerter under åben himmel.

Arrangementerne er gratis at deltage i. Det er siddende arrangementer, og pladser fordeles efter først-til-mølle-princippet.
Weekend Under The Oak – 14., 15. og 16. august – Søndermarken – Gratis – Læs mere https://bloom.ooo/liveevents-2020/

Bloom rykker til Aarhus med stjerneforskere og 100.000 melorme

I efteråret rykker Bloom for første gang nogensinde til Aarhus, hvor vi i samarbejde med Aarhus Festuge og Dokk1 undersøger naturens natur over to dage på Dokk1 den 2. og 3. september. Oplev en række samtaler og tankeeksperimenter på tværs af videnskabelige og kunstneriske discipliner – fra Jordens dybe fortid til menneskets mulige fremtider.

Mød blandt andre DNA-forsker og geogenetiker Eske Willerslev, neurolog Gitte Moos Knudsen, forfatter Svend Åge Madsen og en performanceinstallation med over 100.000 levende melorme.
Bloom Aarhus Edition – 2.-3. september – Dokk1 – Gratis – Læs mere www.aarhusfestuge.dk/arrangementer/

Live kunstnerisk research på Louisiana

Tematisering af naturen er en af samtidskunstens væsentlige strømninger, og sammen med Louisiana Museum of Modern Art stiller Bloom skarpt på den til ’Live kunstnerisk research’ på museets udendørsscene i Skulpturparken den 18. august. ’Live kunstnerisk research’ inviterer publikum helt tæt på den kunstneriske research og proces, når samtidskunstnere åbner deres aktuelle kunstneriske projekter op og går i dialog med naturvidenskabelige forskere. Oplev både billedkunstner Pia Rönicke i samtale med en biolog om træerne og deres fællesskaber i samtalen ’Hvis nu et træ’, og billedkunstner Nanna Debois Buhl i samtale med den amerikanske astrofysiker Enrico Ramirez-Ruiz om skyer, stjerner og himmelfænomenerne over os i samtalen ’Picture the Sky’.

Live kunstnerisk research med Bloom – 18. august – Louisiana – Gratis – Læs mere på www.louisiana.dk

Jorden Skælver – med Det Kongelige Teater og Bloom på Operaen

Hvordan lyder et jordskælv? Og er vi i virkeligheden børn af pladetektonikken? Den 1. oktober inviterer Bloom og Det Kongelige Teater indenfor til en aften om jorden under os i Operaens foyer.

Programmet byder på den unge, britiske professorkomet Lewis Dartnell, der er aktuel med bogen ’Origins: How the Earth Made Us’ inden det tværdisciplinære værk ‘Furue – Jorden Skælver’ har premiere. Værket transformerer fænomenet jordskælv til et percussion- og operaværk komponeret af Kim Helweg gennem foredrag af seismolog Trine Dahl-Jensen.

Jorden Skælver – 1. oktober – Operaen (Det Kongelige Teater) – Gratis – Tilmelding via https://kglteater.dk/

 

Foruden liveevents styrker Bloom i år sit digitale indhold af podcasts og videoer. Det hele samles på en ny kanal – Bloom Explore – hvor det kan tilgås når som helst ganske gratis. Bloom Explore lanceres i august.

 

FAKTA

Hvad er Bloom?

Bloom er en festival om natur og videnskab, der foregår i Søndermarken i slutningen af maj måned. Bloom tiltrækker normalt 10.000 mennesker over to dage. I år kunne Bloom grundet forsamlingsforbud ikke gennemføres som festival. I stedet er festivalens planlagte program omprogrammeret til en række liveevents og digitale tiltag. I 2021 foregår Bloom igen i Søndermarken den 29.-30. maj.

 

Hvem står bag Bloom?

Bag Bloom er Golden Days Sekretariat, som har mere end 25 års erfaring med kulturformidling og udviklingen af festivaler/events, hvor svært tilgængelige stofområder åbnes op og gøres relevante for et bredt publikum. Bloom er lavet i tæt samarbejde med Carlsbergfondet. Andre partnere og støttegivere er: LEO Fondet, Fonden Roskilde Festival, Frederiksberg Kommune, 15. Juni Fonden, Frederiksberg Fonden, Otto Mønsteds Fond, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond.

Læs mere om sommerens og efterårets mange events hos Bloom