Banebrydende forskning: Antibiotika kan dæmpe lymfekræft i huden

Simon Skipper-UCPH

Ny forskning fra LEO Foundation Skin Immunology Research Center på Københavns Universitet viser overraskende, at antibiotika hæmmer kræft i huden hos patienter med sjælden lymfekræftsygdom.

“Når vi hæmmer stafylokokbakterierne med antibiotika, fjerner vi samtidig aktiveringen af immuncellerne. Så producerer de ikke længere cytokiner, og derved kan kræftcellerne ikke få den ekstra ’næring’. Derfor hæmmes kræftcellerne i at vokse lige så hurtigt, som de gjorde under bakterieangrebet. Det er banebrydende, for det er første gang nogensinde, at vi ser denne her forbindelse mellem bakterier og kræft,” siger professor Niels Ødum fra LEO Foundation Skin Immunology Research Center.

Læs hele artiklen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Købehavns Universitet her