Den magiske elektrospinner

LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery - the Magical Electrospinner

Med en bevilling fra LEO Fondet på næsten 1,5 mio. kr. har LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery købt en elektrospinner – et instrument, der kan anvendes til at fremstille biomateriale til udskiftning af sygt og beskadiget væv, f.eks. til sårheling.

Sårheling er en kompleks biologisk proces, der indebærer et samspil mellem forskellige typer celler og stoffer, der fremmer sårheling. Især kroniske sår er en stor byrde for sundhedssystemet. Patienter, der lider af diabetes, har f.eks. ofte kroniske sår, der har vanskeligt ved at hele. Det skyldes, at blodgennemstrømningen hos diabetespatienter er nedsat, hvilket betyder, at der ikke tilføres nok næringsstoffer og ilt til såret, hvilket fører til forsinket sårheling.

Men adjunkt Andrea Heinz fra LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery kan trylle med den nye elektrospinner. Målet med hendes forskning er at bidrage til at forbedre sårheling ved at udvikle biomateriale baseret på naturlige stoffer, som tolereres godt af menneskekroppen.

Kontakt:

Adjunkt Andrea Heinz

Andrea.Heinz@sund.ku.dk

The LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery

 

LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery - the Magical Electrospinner
LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery – the Magical Electrospinner. PhD Alma Akhmetova (left), Assist. Prof.  Andrea Heinz